Nieuws 

 

Filmprojecten bij multimedia.

Aan het einde van het jaar ronden de leerling het thema film af bij multimedia. Klas 1 werkt aan het thema continuïteit, waarbij ze een bal voortdurend laten rondstuiteren.
Het filmpje van de bal moet zo gemonteerd worden dat de bal op allerlei plekken komt en het filmpje toch continu lijkt te zijn.

Klas 2 is bezig geweest met het maken van een film- of gametrailer. Ze waren vrij in hun keuze.
Naast continuïteit zijn de leerlingen druk bezig geweest met green screen effecten om de film een extra dimensie te geven.
Klas 3 heeft de laatste periode gewerkt aan het maken van een korte horrorfilm.
Voorafgaand kregen de leerlingen een workshop grimeren om het enge deel van een horrorfilm extra nadruk te geven.
De resultaten zijn goed geworden en de moeite waard om te bekijken.
  
Foto's van de diploma-uitreiking
De avond van de diploma-uitreiking was weer een groot spectakel. Het personeel is weken van te voren druk in de weer geweest om de avond voor te bereiden.


In T-Boulevard werden de leerlingen uitgebreid besproken en bespot door Tatjana en Albert.
De rest van de avond werd verzorgd door Conchita Wurst, Ilse de Lange en Waylon.
Bekijk hier de foto's.
 

Bekendmaking geslaagden tweede tijdvak.

Tess Huberts, Vincent van der Liende, Manouk Schoenaker.


Bekendmaking geslaagden eerste tijdvak.

Bart Aalpoel, Rosalie Bensink, Mandy Bessembinder, Michel Bloemers, Ilayda van der Brug, Job Bruntink, Mats van Eck, Ruud Evenboer, Ronald Foks, Mart Fox, Ashley Kamphorst, Mellanie Keizer, Dennis Kiesbrink, Noraly Klein Swormink, Jay Koster, Victor Kuik, Cheyenne Kuipers, Sema Kuyucu, Amanda Lenderink, Damian Lieferink, Suzan van der Linde, Eva Lukkes, Jamila Peters, Dylan Poelakker, Tessa Salentijn, Bram van Schaaik, Michelle Schaap, Lisa Sijbrand, Jeroen Simon, Dion Spijkerbosch, Mira Taverne, Marieke van Veen, Daan Weijenberg, Vivian Wiggers, Laura Winters, Max Wissink, Pim Wolbers, Naomi van der Worp, Stan van Zweden.

Bekendmaking normering
De bekendmaking van de normering voor het 1e tijdvak 4Mavo is door CITO en CvE toch op woensdag 11 juni 2014 gezet. 


 

Eerst trainen, dan scoren!

Spannende tijden voor onze vierdejaars.

De eindstreep komt in zicht!

Om optimaal voorbereid te zijn op de komende examens volgt er eerst nog een periode van intensief ‘trainen’. Het is te vergelijken met topsport…!

In week 16 hebben de leerlingen de zgn. examentraining gevolgd. Zij volgen dan het reguliere lesrooster, maar oefenen tijdens die vaklessen met het maken van examens uit voorgaande jaren.

Natuurlijk worden door de docenten examentips gegeven.

Na de meivakantie, in week 19 waren de proefexamen.

De ‘grote finale’ , het Centraal Schriftelijk Eindexamen is van start gegaan.

We wensen alle vierdejaars alvast heel, heel veel succes!!
 

Luisteris!
Op maandag 31 maart en woensdag 2 april hebben alle leerlingen van klas 2 een gastles gekregen van 2 hoofdconducteurs in uniform van NS Reizigers.

 

Tijdens het project “Moondog” van “Luisteris zijn deze conducteurs samen met onze leerlingen gaan praten over de gevolgen van agressie en groepsgedrag. Regelmatig lezen we berichten over agressie en geweldsincidenten in kranten of zien we beelden op televisie van zinloos geweld met soms zelfs dodelijke afloop. Vooral werknemers die een publieke taak hebben moeten het vaak ontgelden.

De bedoeling van “Moondog” is om de jongeren te laten zien hoe agressie in groepsverband ontstaat. Maar vooral om duidelijk te maken wat slachtoffer worden van geweld betekent, voor het slachtoffer en zijn of haar omgeving, maar zoals gezegd ook de gevolgen voor de dader en zijn omgeving.

 

Bekijk ons filmpje!
Wil je snel meer weten over het Veluws College Twello?
Klik dan hier voor ons vernieuwde filmpje!

 

 

Stop motion
Bij het plusvak Multimedia zijn we bezig geweest met een animatie techniek. Eerst leerden we in het programma Pivot Stickfigure Animator iets meer van animeren. In Pivot heb je een stickfiguur die je kan laten bewegen. Bij iedere beweging komt er een frame bij. Stop motion werkt ongeveer hetzelfde. In een groepje bedachten we een idee en kregen we een camera, een statief en andere benodigdheden als gekleurd papier mee. Met de camera (voor foto’s) maak je van iedere beweging een foto en de foto’s voeg je samen in een monteerprogramma. Er waren veel verschillende ideeën: koekiemonster die een koek mannetje achterna ging, lopende schoenen door de school en klasgenoten die freestyle deden in slow motion. Bekijk alle filmpjes op facebook.com/veluwscollegetwello


Het galabal
De foto's van het galabal staan online.
Bekijk de foto's hier. 

 

 


Ik als brugklasser.

Voor de zomervakantie kwam ik voor het eerst op Veluws College Twello, ik zocht niet naar een mega grote school waar je bijna niemand kent. Dus het Veluws College in Twello was een prima school voor mij. Toen ik na de zomervakantie op school kwam gingen we onze boeken ophalen. We hadden een aardige tas vol met boeken. Daarna hadden we één dag om ons voor te bereiden op het brugklaskamp waarbij de bonte avond natuurlijk niet kon ontbreken. De volgende dag verzamelden alle brugklassers, inclusief fietsen, zich voor school. Toen stapten we per klas op de fiets naar Epe, waar ons een heel leuk programma stond te wachten. Eenmaal terug van het kamp begon het echte leven als echte brugklasser… Met boeken sjouwen en elke les (50 minuten) een andere docent. Ik vind zelf de middelbare school een echte uitdaging en veel leuker dan de basisschool. We hebben onze eerste toets week gehad en dat ging zeker goed. Bij het Veluws College Twello word je heel goed opgevangen en kun je altijd terecht met vragen. Ik kan je het Veluws College Twello zeker aanraden.
Geschreven door Sanne Koolman 1HV1Brugklasbootcamp
Het nieuwe schooljaar kon niet mooier beginnen.

Na een lange zonnige zomervakantie gingen we direct al met onze gloednieuwe brugklassers op brugklaskamp naar Epe.

Hieronder een korte samenvatting:

Een gezellige, veilige, probleemloze fietstocht, mooie locatie, sportactiviteiten, samen eten, zingen, lachen, (beetje) slapen, kleurige natuuropdracht, mooie mentormomenten met persoonlijke verhalen, een spannende nachtwandeling met onverwacht opduikende militair, forellen bekijken, kaarsen maken, zwemmen, een leuke bonte avond en disco, gedraaid door onze eigen DJ Sfinx uit klas 3, schitterend weer, we hebben geboft, compliment aan alle leerlingen en begeleiders!


Klompenfeest   

Vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 september vond het jaarlijkse klompenfeest weer plaats.

Dit jaar stond Veluws College Twello voor het eerst met een stand op het feestterrein en een heuse klimwand! Van 13.30 tot 17.00 uur werd er door velen enthousiast geklommen.

Naast deze activiteit kon men meedoen met een prijsvraag: hoeveel steunen zitten er aan de klimwand. Er werd druk geteld en geschat. De winnaar is bekend: Selena Karrenbeld, je hebt een waardebon van € 50,- gewonnen voor een nieuwe (school)tas. Wil je contact opnemen met onze vestigingsdirecteur Lyanne Veldboer.

Het was een groot succes en zal ongetwijfeld een vervolg krijgen!
Bekijk de foto's

Veluws College Twello krijgt nieuwbouw!
Het is zover! Al jaren hebben de gemeente Voorst en het Veluws College gesprekken over nieuwbouw. Op maandag 17 december hebben de beide partijen een intentieverklaring ondertekend waardoor de nieuwbouw in een stroomversnelling is gekomen. Wij krijgen een nieuw schoolgebouw vlakbij het station in Twello! Lees voor meer informatie het persbericht.